Att köpa fastighet i Turkiet kan ge medborgarskap i landet.
18
JAN

Turkiskt Medborgarskap

Att köpa fastighet i Turkiet kan ge medborgarskap i landet.

Turkiet erbjuder medborgarskap för utlänningar som köper fastigheter till ett värde av minst  1 miljon dollar, eller gör andra investeringar till ett av minst 2 miljoner dollar.

Att köpa fastighet i Turkiet kan ge medborgarskap i landet. Turkiet kommer att bevilja medborgarskap för utlänningar som köper fastighet i landet till ett värde av minst 1 miljon dollar eller gör andra investeringar på minst 2 miljoner dollar i landet, eller gör en insättning på minst 3 miljoner dollar i ett Turkiskt bankkonto för mer än tre år. Detta enligt ett dekret som offentliggjordes i de officiella tidningarna den 12 januari, rapporterade Doğan News Agency.

"Utlänningar som köper fast egendom till ett värde av minst $ 1.000.000 och under förutsättning att de inte säljer dem under minst tre år, som gör en kapitalinvestering värd över $ 2.000.000 eller som kan visa att de har gjort en insättning på mer än $ 3 miljoner på ett Turkiskt sparkonto där pengarna måste vara låsta i minst tre år kommer att beviljas turkiska medborgarskap ".

Dekretet anger också att utlänningar som skapar minst 100 arbetstillfällen i landet kommer att erbjudas medborgarskap.

Detta är kanske inget som berör den som planerar att köpa lägenhet i Alanya, men för större investerare som köper köper hela lägenhetskomplex eller investerar i affärsverksamhet är det en bra nyhet.

Taggar


Dela