Turkiets mest populära skidturistcenter, Kartalkaya i nordvästra Boluprovinsen och Palandöken Ski Centre i östra Erzurumprovinsen
08
JAN

Turkiets populära skidorter lockar tusentals lokala och utländska turister

Turkiets mest populära skidturistcenter, Kartalkaya i nordvästra Boluprovinsen och Palandöken Ski Centre i östra Erzurumprovinsen

Turkiets mest populära skidturistcenter, Kartalkaya i nordvästra Boluprovinsen och Palandöken Ski Centre i östra Erzurumprovinsen, fortsätter att locka till sig tusentals lokala och utländska turister varje vinter.

Familjer, unga som gamla, besökare från när och fjärran, njuter av den långa vintersäsongen med skidåkning, kälkåkning och snowboard, nybörjare eller erfaren spelar ingen roll, om du har din egen utrustning eller inte spelar heller ingen roll då de flesta hotellen tillhandahåller utrustning att hyra.

Kartalkaya skidort, med en total yta på 70 kvadratkilometer och 25 olika spår ligger vid Köroğlu-bergen i Svartahavs provinsen Bolu. Orten ligger på toppen av Köroğlu-bergen, med en höjd på 2 200 meter över havet.

Semesterfirare kan uppleva en fascinerande naturskönhet i Kındıra-byn och de snötäckta skogarna runt omkring.

Palandöken är Turkiets mest lättillgängliga skidort, den ligger cirka 15 kilometer från Erzurum flygplats. Från huvudstaden Ankara tar det ca en timme att flyga till Erzurum och från Istanbul eller Izmir ca en och en halv timme.

"Det tar högst 15 minuter att komma till skidorten från Erzurums flygplats. Det här är inte bara ett privilegium för Palandöken utan också för Erzurum," sade Sway Hotels biträdande chef Ömer Akça till Anadolu Agency.

Han fortsätter med att beratta att Palandöken har några av de längsta naturliga skidspåren i världen.

"En av Palandökens största fördelar är att det är den enda skidorten i Turkiet som garanterar snö. Tack vare bidrag från både regeringen och den privata sektorn 2011, kunde man investera i snökanoner som gör att Palandöken har skid- och snögaranti i 120 dagar från 1 december till 30 mars, "tillade han.

Palandöken ger möjlighet till nattskidåkning tack vare sitt belysningssystem i världsklass och många nya faciliteter som ramper för skidhopp och skidskytte.

Säkerhet är högsta prioritet hos de populära skidturistcentren. Palandöken skidcenter övervakas dygnet runt via live-säkerhetskameror, medan gendarmeriets sök- och räddningsteam (JAK) från Kartalkaya Gendarmerie Station alltid är i beredskap för att hantera eventuella olyckshändelser som kan orsakas av dimma och tungt snöfall.

Taggar


Dela

CHATTA PÅ WHATSAPP!