Nordic Trust Homes
Fastighetsinvesterare söker sig till Turkiet för att köpa bostäder och lägenheter efter lirans kraftiga nedgång gentemot dollar och euro
14
OKT

Efterfrågan på fastigheter i Turkiet är fortsatt hög hos utlänningar

Fastighetsinvesterare söker sig till Turkiet för att köpa bostäder och lägenheter efter lirans kraftiga nedgång gentemot dollar och euro. Fastighetsförsäljningen i Turkiet till utlänningar har mer än fördubblats i augusti jämfört med samma månad förra året rapporterade det turkiska statistiska institutet (TurkStat) på onsdagen.

Den iranska valutan rial förlorar värde på grund av växande politisk instabilitet och Amerikanska hot om ekonomiska sanktioner. På grund av detta så vill nu de Iranier som har råd, investera sitt kapital utomlands, och för många är Turkiet ett alltmer populärt val. Men det är inte bara iranier som kommer för att köpa fastigheter i Turkiet. Irakier, Saudier, Ryssar och många andra visar också stort intresse.

Och enligt regeringens register, så köpte utlänningar 130 procent fler fastigheter i augusti i år jämfört med samma period föregående år. Men det finns också en potentiell nackdel, den ökade utländska efterfrågan på fastigheter kan leda till högre fastighetspriser för inhemska investerare.

Dela

CHATTA PÅ WHATSAPP!