Nordic Trust Homes
Ja det kan du. Innan vi kommer dit måste du först bli informerad om bankerna i Turkiet.
17
JUNI

Kan jag öppna ett bankkonto i Turkiet?

Ja det kan du. Innan vi kommer dit måste du först bli informerad om bankerna i Turkiet. Alla banker i Turkiet har öppet måndag – fredag från 9.00 – 17.00

Vissa banker har öppet under lunchtid, medan andra stänger. Vänligen läs öppettiderna på varje banks dörr.

De 5 bästa bankerna i Turkiet är:

1-) Turkiye İş Bankası

2-) Akbank

3-) Turkiye Garanti Bankası

4-) TC Ziraat Bankası

5-) Yapı Kredi Bankası

Proceduren att öppna ett bankkonto i Turkiet går till på följande sätt:

  • Du måste först gå till ett skattekontor och ansöka om ett turkiskt skattenummer som på turkiska heter ‘’Yabancı Vergi Numarası’’.

  • Försäkra dig att du går till skattekontoret med en kopia på ditt pass. Om du inte har en kopia med dig, kommer de be dig att hämta en.

  • Efter 15 minuter får du ditt skattenummer. Ibland kan det gå ännu fortare.

  • Dagen efter att du fått ditt skattenummer, kan du gå till banken och be dem öppna ett bankkonto. Banken ger dig en ansökningsblankett där du ska skriva in din uppgifter och slutligen signera. De tar din signatur 3 gånger. Efter att system har känt igen din signatur, så kan du lägga in pengar på ditt kontör eller överföra.

  • Gratulerar, nu har du öppnat upp ett bankkonto. I allmänhet öppnar banken upp ett vanligt konto som visar bytesbalansen där du kan ha dina pengar eller överföra. Från samma konto kan du ansöka “autogiro” som är kopplat till dina el, vatten och interneträkningar.

  • Så fort banken öppnat ett bankkonto, kan du be dem ge dig ett så kallat ATM kort så att du får tillgång ditt konto vid de tider bankerna inte har öppet.

  • Tänk på att bankerna i Turkiet har en hög sparränta på den Turkiska Liran och en lägre ränta på utländsk valuta (USD och EURO). Räntan som bankerna erbjuder när du lånar i turkisk lira varierar mellan 9-11 %.

Dela

Om Blogg

Köpa lägenhet i Alanya, I den här bloggen kommer vi att guida dig - inte bara om att köpa fastighet i Turkiet, utan även ge fullständig information om regionen, så att du kan få din ultimata semester i Turkiet  

CHATTA PÅ WHATSAPP!