Nordic Trust Homes
Efter att ha köpt en fastighet i Alanya eller annan del av Turkiet, måste all pappersarbete färdigst

Efter att ha köpt en fastighet i Alanya eller annan del av Turkiet, måste all pappersarbete färdigställas angående din fastighet. Iskan är det näst viktigaste dokument efter Tapu när du köper fastighet. Tapu får man från regeringen och Iskan får man från kommunen. Iskan betyder att din fastighet i Alanya är beboelig. Iskan är ett tillstånd som bevisar att du har möjligheten att bo i fastigheten. Det finns två typer av Iskan: generell Iskan och personlig Iskan.

Generell Iskan: gäller för hela komplexet och visar att det är konstruerat efter dagens bygglagar, att alla regler har uppfyllts samt att alla dokument är på plats. Detta skall byggherren ansöka om.

Efter att byggföretaget avslutat konstruktionen så måste de ansöka hos kommunen för att få sin Iskan. Först av allt skickar kommunen brandkåren och brr om deras godkännande att byggnaden har byggts i enlighet med brandsäkerhet.

Efter brandkåren ger godkännande, skickar kommunen stadens försvarsdepartement för att kontrollera konstruktionen. Efter att försvarsdepartementet godkänner att byggandet har byggts i enlighet med försvars förordning, kontrollerar social trygghetsavdelningen bygganden. Efter att social säkerhetsavdelningen godkänner byggnaden så skickar man speciella auktoriserade arkitekter och ingenjörer kontrollera bygganden. Efter deras godkännande får byggföretaget Iskan från kommunen.

Personlig Iskan: gäller för den enskilda lägenheten, och detta kan endast utfärdas om en Generell Iskan finns. Efter att du köpt fastighet i Alanya eller någon del av Turkiet, ansöker man hos kommunen om Iskan. Du betalar en Iskan avgift som beror på kvadratmeter i din fastighet. Efter allt detta får du din Tapu och personlig Iskan. Personlig Iskan bevisar att den aktuella fastigheten är beboelig och efter att en Iskan finns så kan man registrera vatten/el i lägenheten.

Nordic Trust Homes kommer att hjälpa dig under den här processen.

För ytterligare information, vänligen läs vår Aftersale service.

 

 

Dela

Om Blogg

Köpa lägenhet i Alanya, I den här bloggen kommer vi att guida dig - inte bara om att köpa fastighet i Turkiet, utan även ge fullständig information om regionen, så att du kan få din ultimata semester i Turkiet  

CHATTA PÅ WHATSAPP!