Nordic Trust Homes
Om du har köpt en fastighet i Turkiet eller endast bokat en resa, förväntar sig många vänner en fin
25
JUNI

Vad ska man köpa från souvenirbutkerna?

Om du har köpt en fastighet i Turkiet eller endast bokat en resa, förväntar sig många vänner en fin souvenir från dig.

I Turkiet finns ett stort utbud av souvenirer som du kan köpa, allt från 1 € till 1000 €. I denna blogg kommer vi presentera flera olika souvenirer, från den billigaste till dyraste som du kan köpa till vänner och bekanta.

1-) ONDA ÖGAT (NAZAR BONCUGU)

Stor del av alla i Turkiet tror på onda ögat och använder det ihop om att skydda sig från alla onda blickar. Det är gjort av en blå sten med ett öga i mitten. Du kan se detta onda öga på varje nyfött barn. Priset på minsta ögat är 30 cent.

2-) MAGNET

Magneter är en av de vanligaste souvenirer som du kan hitta i varje souvenirbutik. De är billiga och dessutom har ett foto på regionen. Priset på magneterna startar från 1 €.

3-) TURKISH DELIGHT (LOKUM )

Turkish delight är väldigt vanligt att man köper och tar med hem till släktingar och vänner. Det finns många olika sorters av turkiska sötsaker att välja mellan såsom med pistasch, jordnöt, choklad, mandel, honung, karamell etc. Priset för dessa läckerheter startar från 2 €.

4-) KRYDDOR

Turkiet är moderlandet av kryddor och alla använder dessa mycket i mat. De mest populära kryddorna som du kan köpa är svartpeppar, rödpeppar, torkad oregano, spiskummin, torkad mynta, sumak, chilipeppar, persilja och zahter. Priset för kryddor startar från 10 € per kg. Den mest populära platsen för kryddor är den stora och kända kryddbazaren i Istanbul.

5-) VATTENPIPA

För alla vänner och bekanta som röker, är vattenpipa den perfekta presenten som man kan köpa Det finns flera smaker av tobak som man kan välja mellan såsom äpple, jordgubb, apelsin, mint, melon, citron, persika, kokos, mango etc. Priset för alla vattenpipor startar från 15 € och priset för tobak startar från 7 €.

6-) TORKAD FRUKT

För alla som tanker på sin hälsa lite extra, är torkad frukt den perfekta lösningen som man kan köpa med sig från Turkiet. Du hittar torkad aprikos, fikon, druvor, dadlar, tomater, jordgubbar och torkade körsbär. Du måste även köpa hasselnötter, mandlar, fikon och pistaschnötter. Priset för torkad frukt startar från 12 € per kg.

7-) TEXTIL OCH KLÄDER

Turkiet kommer på andra plats efter Kina vad gäller textil och kläder. Många stora märken som Calvin Clein, Nike, Zara, Gap, Tschibo, Marks & Specer, Lee, Massimo Dutti, Pull & Bear, Sears, Hanes, B & B etc fråga alla turkiska textilfabriker om att få kunna tillverkas sina kollektioner. Här kan du hitta stort utbud av hemtextil och kläder som du kan köpa åt dig själv. Du kan välja mellan ett lokalt eller internationellt märke. På varje gata finns textilaffärer där du kan hitta flera intressanta designar, badrockar och handdukar med god kvalité.

8-) LÄDER

Turkiet är en av de bästa platserna att köpa skinnväskor, skor och jackor med hög kvalité Den bästa perioden att köpa en skinnjacka är mellan mars och oktober. Efter oktober månad börjar priserna gå upp samtidigt som nya kollektioner börjar säljas. Se till att alltid besöka flera butiker innan du bestämmer dig för att köpa.

Dela

Om Blogg

Köpa lägenhet i Alanya, I den här bloggen kommer vi att guida dig - inte bara om att köpa fastighet i Turkiet, utan även ge fullständig information om regionen, så att du kan få din ultimata semester i Turkiet  

CHATTA PÅ WHATSAPP!