Nordic Trust Homes
PRESIDENT Recep Tayyip Erdogan, tar emot den tidigare svenska utrikesministern, och medlem av Europeiska yttre förbindelser, Carl Bildt, i sitt residense.
02
SEPT

Erdogan, tar emot den tidigare svenska utrikesministern Carl Bildt

PRESIDENT Recep Tayyip Erdogan, tar emot den tidigare svenska utrikesministern, och medlem av Europeiska yttre förbindelser, Carl Bildt, i sitt residense.

Sveriges tidigare utrikesminister Carl Bildt som är medlem av Europas ledares tankesmedja, Europeiska Council on Foreign Relations (ECFA)  har träffat Turkiets president Recep Tayyip Erdogan i Ankara. Erdogan och Bildt enades om ett möte i Presidentens slott.

Carl Bildt har kritiserat en artikel med rubriken "Europa försvarade Erdogan", som USA-baserade webbplatsen Politico skrev för ungefär tre veckor sedan och Europas ointresse för kuppförsöket som Fethullahs terrororganisation låg bakom. En sån här sak får inte hända i ett land med demokratiska värderingar, Bildt frågar, "Sover de i Bryssel?  Eller är det bara okunniga '' Frågan måste ställas till de Europeiska ledarna om de verkligen är likgiltiga inför kuppförsöket i Turkiet den 15 juli. Låt oss föreställa oss att de rebelliska  trupperna haft framgång och lyckats beslagta regeringsstyrkorna och deras vapen. Kuppmakarna har då med stora krafter kunnat ställa till med massakrer på gatorna i Ankara och Istanbul för att undertrycka oppositionens protester. Samma som hände i Kairo 2013 där dödligt våld äger rum efter militärkuppen i juli.

En framgångsrik kupp skulle kunna dra in landet i inbördeskrig och de sannolika följderna i Turkiet skulle kunna vara förödande. Miljontals medborgare skulle möta våld, kaos och död och fly från sina hem och ansluta sig till de 2 miljoner syrier som flyr till Europa. I detta fall skulle EU i ännu större utsträckning än under 2015, ställas inför en flyktingkatastrof. "

Bildt sade att det är en skam för Europa att efter kuppförsöket var den första ledare att träffa Erdogan, Rysslands president Vladimir Putin.

Källa och mer

CHATTA PÅ WHATSAPP!