Nordic Trust Homes
Rysslands president Vladimir Putin har hävt sanktionerna mot turistresor till Turkiet som infördes förra året efter nedskjutningen av ett ryskt plan
02
JULI

Ryssland och Turkiet i goda samtal om framtiden

Rysslands president Vladimir Putin har hävt sanktionerna mot turistresor till Turkiet som infördes förra året efter nedskjutningen av ett ryskt plan. Hävningen tillkännagavs vid en presskonferens där Putin också informerade om att handelsförhandlingar på nytt skulle upptas mellan länderna.

Förbudet mot charterflyg skadade turistnäringen i Turkiet lite då en favoritdestination för många ryssar är Alanya och Antalya.

Kreml accepterade ett brev från Turkiets president Recep Tayyip Erdogan som en ursäkt denna vecka vilket var startskottet på en nystart mellan länderna.

Putin talade med Mr Erdogan på telefon i onsdags, där han berättade att ursäkten godtogs och att länderna bör komma varandra nära igen.

Putin fördömde tisdagens terror attacken på Istanbul Atatürk flygplats, en av de mest trafikerade i världen.

Mr Erdogan beklagade den bortgångna piloten vid samtalet och uttryckte sin ledsamhet för pilotens familj.

Som Ni kommer ihåg sade Putin att han hade blivit knivhuggen i ryggen och anklagade Erdogan att samarbeta med så kallade islamiska staten.

Ryssland svarade på nedskjutningen genom att slå Turkiet med en rad sanktioner, stoppa ryska charterbolag och införde förbud mot import av turkiska livsmedel mm

Nu tycks länderna kommit varandra närmre igen och det gynnar båda länderna kraftigt!

Dela

CHATTA PÅ WHATSAPP!