Nordic Trust Homes
Hälften av Rysslands semesterfirare väljer Turkiet som sitt favoritresmål 2017
25
JAN

Tidiga bokningar visar att Ryska turister kommer tillbaka till Turkiet

Hälften av Rysslands semesterfirare väljer Turkiet som sitt favoritresmål 2017, visar en rapport från Association of Tour Operators i Ryssland (ATOR), med hänvisning till beräkningar från landets researrangörer och byråer, rapporterade statliga Anadolu Agency den 18 jan.

Tidiga bokningar till olika resmål Turkiet återupptogs i september förra året. "Ryska turister har saknat Turkiet, och de vill dra nytta av tidig boknings rabatter, "sade ATOR.

Turkiet har blivit det första valet av destination bland Ryska turister tack vare den senaste värderingen av den ryska rubeln och rejäla nedskärningar i Turkiets hotellpriser, enligt rapporten.

Efterfrågan på Turkiet fördubblades jämfört med 2015, vilket gör att hälften av Rysslands semesterfirare väljer Turkiet, medan den andra hälften väljer Grekland, Bulgarien, Spanien och Ryssland för sin semester.

De mest populära Turkiska destinationerna har åter blivit de tre städerna vid Medelhavskusten i Antalyaregionen - Alanya, Side och Kemer, där många av hotellen ger upp till 50 procent rabatt på sina priser.

Det första ryska charter plan med turister som landade i Turkiet sedan Moskva lyfte resesanktionerna efter nedskjutningen av ett ryskt stridsplan 24 november 2015, kom till Antalya den 2 september 2016.

Antalet ryska turister som besökte Turkiet ökade sedan under de sista månaderna av 2016 upp från nästan noll i början av året, så totalt kom cirka 800.000 under förra året, vilket gör turistnäringen mycket optimistisk inför 2017.

Dela

Om Blogg

Köpa lägenhet i Alanya, I den här bloggen kommer vi att guida dig - inte bara om att köpa fastighet i Turkiet, utan även ge fullständig information om regionen, så att du kan få din ultimata semester i Turkiet  

CHATTA PÅ WHATSAPP!