Nordic Trust Homes
Driven av inhemsk konsumtion, Turkiets ekonomi har fortsatt att expandera i andra kvartalet 2015, at
29
SEPT

Turkiet växer 3,8 procent i 2: a kvartalet

Driven av inhemsk konsumtion, Turkiets ekonomi har fortsatt att expandera i andra kvartalet 2015, att uppnå ett år till år tillväxttakt på 3,8 procent.

Enligt uppgifter som publicerats av den turkiska statistiska institutet (TurkStat), har landets ekonomi fortsatte sin tillväxtbana sedan sista kvartalet 2009 och slog uppskattning på 3,3 procents marknadsandel.

TurkStat reviderade också landets första kvartalet tillväxttakten från 2,3 procent till 2,5 procent. Den turkiska ekonomins höga tillväxttakt beror till stor del investeringar i den privata sektorn en stark inhemsk efterfrågan och.

I en kommentar till de tillväxtsiffror, Turkiets minister för ekonomi, Nihat Zeybekci, sade att trots avmattningen i den globala ekonomin, som observerats under det andra kvartalet, Turkiet lyckats växa över förväntan. Ministern sade, "Påverkas av utvecklingen i världen, har exportens bidrag till BNP-tillväxten minskat. Med återhämtningen av exporten, kan vi säga att Turkiets BNP-tillväxt kommer att uppnå en tillväxttakt på över 5 procent. "

År 2014 nådde Turkiets årliga ekonomiska tillväxten 2,9 procent

Dela

CHATTA PÅ WHATSAPP!