Nordic Trust Homes
Den tredje flygplatsen i Turkiens största stad, Istanbul, öppnar den 29 Oktober.
03
MARS

Turkiets största flygplats kommer att öppnas i Oktober

Den tredje flygplatsen i Turkiens största stad, Istanbul, öppnar den 29 Oktober.

Den tredje flygplatsen i Turkiens största stad, Istanbul, öppnar den 29 oktober. Transportminister Ahmet Arslan citerades den 10 februari av den statliga Anadolu-nyhetsbyrån.

 

Man har färdigställt ca åttio procent av flygplatsen, vilken man i Turkiet säger kommer att bli en av världens största.

Projektet är utformat för att rymma växande trafik i ett större nav.

 

Turkiet har byggt höghastighetståg, broar och undervattenstunnlar för att öka byggindustrin och den inhemska efterfrågan.

 

Flygplatsen är ett av Turkiets megaprojekt som inkluderar en tredje bro över Bosporen som öppnade 2016 och man planerar att bygga en stor kanal i Istanbul, som skulle göra en stor bit av staden till en ö.

 

Inkommande flyg kommer att dirigeras till den nya flygplatsen från den befintliga Atatürk flygplatsen så snart den nya öppnas, säger byrån Arslan. Övergången kommer att genomföras på 48 timmar.

 

Flygplatsen kommer att vara tillräckligt stor för att 114 plan kan dockas samtidigt, sade ministeren och tillade att den kommer sysselsätta  225 000 personer när den är fullt fungerande.

 

Arslan sa att det har investerats cirka 10,2 miljarder dollar i projektet och att det kommer generera cirka 22,2 miljarder dollar på 25 år före mervärdesskatt.

 

Istanbuls Atatürk Airport är bland Europas fem mest trafikerade flygplatser, som återhämtade sig 2017 från en nedgång i passagerartrafiken föregående år. Den kommer att stängas efter att den nya flygplatsen öppnats.

 

Istanbul är ett viktigt nav för transitflyg, vilket lockar lukrativ överföringstrafik i år från större flygplatser i världen eftersom Turkiet återhämtat sig från säkerhetsproblem, enligt resedataanalysföretaget Forward Keys.

Taggar


Dela

CHATTA PÅ WHATSAPP!