Nordic Trust Homes
Goda nyheter för er som funderar på att köpa lägenhet i Alanya, eller någon annanstans i Turkiet.
28
FEBR

Turkiska parlamentet antar en ny lag som eliminerar momsen för utländska fastighetsköpare

Goda nyheter för er som funderar på att köpa lägenhet i Alanya, eller någon annanstans i Turkiet.

Turkiets parlament har godkänt en lag som innebär ett undantag för de 18 procent mervärdesskatt (moms), som normalt ska erläggas vid fastighetsköp, för utlänningar som investerar i fastighet i Turkiet.

Lagen, som antogs av parlamentet den 23 februari, kommer även att gälla för Turkiska medborgare som bor och arbetar utomlands i mer än sex månader.

Utlänningar kommer inte att behöva betala moms för det först förvärvade kontoret eller fastigheten i Turkiet under förutsättning att betalningen sker i utländsk valuta och fastigheten inte får säljas under minst ett år efter förvärvet.

Turkiet lovade också att bevilja medborgarskap till utlänningar som köper fastigheter till ett värde av minst $ 1 miljon och behåller dem under minst tre år, enligt ett reviderat dekret som offentliggjordes i de officiella tidningarna den 12 januari.

En annan glädjande nyhet för oss på Nordic Trust Homes, är att fastighetsförsäljningen i Turkiet ökade med 12,8 procent under den första månaden av 2017 jämfört med ett år tidigare, enligt officiella uppgifter från det turkiska statistiska institutet (TÜİK).

Enligt uppgifter såldes 95,389 fastigheter under januari 2017. Inköp via banklån var 35,993 en ökning med 35,4 procent jämfört med samma månad föregående år.

Antalet fastigheter som sålts till utlänningar under första månaden visar dock en minskning med 5,2 procent jämfört med samma månad förra året.

De städer där flest utlänningar investerat i fastigheter är Istanbul, med 441 försäljningar under januari, följt av Medelhavsprovinsen Antalya med 264 sålda fastigheter, Bursa med 137 och Ankara med 72.

Irakiska medborgare är de ledande när det gäller att köpa fastighet i Turkiet, med 279 köpta fastigheter under januari, följt av Saudiarabien med 144 fastigheter, Kuwaitier med 115 fastigheter, Afghaner med 107 fastigheter och Ryssar med 60 fastigheter.

Dela

Om Blogg

Köpa lägenhet i Alanya, I den här bloggen kommer vi att guida dig - inte bara om att köpa fastighet i Turkiet, utan även ge fullständig information om regionen, så att du kan få din ultimata semester i Turkiet  

CHATTA PÅ WHATSAPP!