Nordic Trust Homes
Behöver man Turkiskt körkort för att köra bil I Turkiet?
06
JUNI

Byt ditt svenska körkort mot ett Turkiskt

Behöver man Turkiskt körkort för att köra bil I Turkiet?

Om du vistats i landet mer än 6 månader är svaret ja. Den 1 Januari 2016 trädde den nya lagen, att ditt utländska körkort endast är giltigt i 6 månader efter ankomstdatum till Turkiet, i kraft. Så om du vill kunna köra bil lagligt även efter 6 månader måste du byta ditt körkort till ett Turkiskt.

Vad kan man göra för att slippa krångel med att byta körkort?

Om du efter 6 månader återvänder till Sverige för en kortare tid så kommer ditt Svenska körkort att vara giltigt i en ny 6 månaders period efter att du återvänt till Turkiet. Det kan ändå vara en fördel att byta till Turkiskt körkort om du planerar göra Turkiet till ditt nya hemland.

Vad kan hända om du blir stoppad av polisen och ditt Svenska körkort inte är giltigt?

Om du vistats i landet mer än 6 månader och fortfarande inte bytt till Turkiskt körkort kan du vid poliskontroll bli ålagd böter på 343 TL, ditt Svenska körkort blir konfiskerat och sänds till myndigheten som utfärdat det i Sverige. Ett ogiltigt körkort accepteras inte heller av biluthyrningsfirmor.

Körkort 

Hur gör man för att byta till Turkiskt körkort?

Det kan vara krångligt som utlänning att veta vilka dokument som behövs och hur man går till väga för att byta till Turkiskt körkort, kontakta gärna oss på Nordic Trust Homes så hjälper vi dig med detta.

Dela

Om Blogg

Köpa lägenhet i Alanya, I den här bloggen kommer vi att guida dig - inte bara om att köpa fastighet i Turkiet, utan även ge fullständig information om regionen, så att du kan få din ultimata semester i Turkiet  

CHATTA PÅ WHATSAPP!