Nordic Trust Homes
 När du köper fastighet i Alanya, kommer du få möjligheten att besöka flera kända platser.
02
JUNI

Måste se platser

När du köper fastighet i Alanya, kommer du få möjligheten att besöka flera kända platser.

När du köper fastighet i Alanya, kommer du få möjligheten att besöka flera kända platser. De mest kända sevärdheterna i Alanya är:

ALANYA CASTLE (KALE): Den kända borgen är ett av de mest viktigaste historia platserna i Alanya. Den byggdes under 1300- talet och består av 140 torn och 400 cisterner. Det största och välbevarade tornet är “Red Tower” – “Röda Tornet”. Skeppsvarvet och den gamla kyrkan är andra viktiga delar av Castle. Borgen fungerar som ett öppet museum och kan besökas mellan 9.00 – 18.30. Inträdet kostar endast 15 TL per person. Om du vill ha en fastighet i Alanya med havsutsikt, så kan lägenheterna som ligger på Alanya Castle vara ett perfekt alternativ för dig.

 

DAMLATAS CAVE/ DAMLATAS GROTTAN ( DAMLATAS MAGARASI): Grottan ligger på Damlatasgatan, precis i början av Kleopatra stranden. Det finns 15 000 år gamla droppstenar och kolonner och det är bevisat att luften inne i grottan hjälper personer som haft astmabesvär upp till 10 år. Inträdet till grottan kostar 13 TL per person och 7,5 TL för barn mellan 7-12 år. Lägenheterna i Alanya, nära Damlatas grottan har en stor uthyrningspotential.

 

CLEOPATRA BEACH ( KLEOPATRA PLAJI)- KLEOPATRA STRANDEN:

Stranden har fått sitt namn efter sista drottningen av Egypten, Cleopatra. Enligt legenderna, gav den romerske generalen, Antonius detta till Alanya och dess region som en present. Varje gång Cleopatra gick i krigs fälttåg så stannade hon i Alanya och Alanya Castle och simmade på den här stranden som idag heter Kleopatrastranden. Den kända stranden är 2 km lång och har finkornig sand. Varje 50 meter finns små bufféer där du kan få lite tilltugg och en iskall öl. Om du är intresserad av vattensporter så finns det bland annat jet-ski, bananaboat, parasailing, trampbåt. Vi på Nordic Trust Homes har fantastiska lägenheterna, endast några meter från blåa och vackra Kleopatra stranden.

DIMÇAY:

Dimcay är namnet på floden som kommer från Taurusbergen och slutar mellan Tosmur och Kestel. Det finns ett flertal fiskrestauranger och rastplatser längs Dimcay floden. Under högsäsongen, när temperaturen uppnår 40 grader, söker sig manga till Dimcay för att ta en simtur i det kalla vattnet och andas in den kalla luften som kommer från bergen. Den mest populära maträtten vid Dimcay är fisk och du kan välja om du vill ha den direkt från grillen eller ugnen. Om du inte gillar fisk, oroa dig inte. Det finns många kyckling rätter att välja bland. Utöver detta finns en mängd kött och vegetariska maträtter. Dimcay erbjuder stort utbud av lägenheter i Alanya för dem som älskar at bo nära skogen och bergen.

SYEDRA CASTLE( SYEDREON):

Om du älskar historia och natur, måste du ta en vandringstur på Syedra Castle. Den ligger cirka 20 km öster om Alanya. En lång historia och vacker natur väntar på dig. Slottets historia sträcker sig långt tillbaka, 7:e- talet f.Kr. Slottet kallas för Syedreon och är en av de viktigaste städerna i romerska imperiet. De första pengarna som utfärdades under Tiberias tid kan du se på Alanya Museum. Enligt skrifterna, var staden en viktig sport och tävlingscentrum i region.

Du kan besöka templet, cistern, teater, Akropolis, nekropol, Agora, (en plats för vinproduktion) och 10 meter bred och 250 meter lång gata med kolumner i Syedra. Det finns ingen entréavgift. Om du vill bo nära till historien, så finns det fantastiska lägenheter i Alanya nära denna arkeologiska utgrävning.

ALANYA ARCHEOLOGICAL MUSEUM/ ALANYAS ARKEOLOGISKA MUSEUM:

I detta museum kan du se artefakter, mynt, statyer och smycken från bronsåldern, Lydia, grekiska, bysantiska, Seldjukiska och ottomanska imperiet. museet visar en rik kollektion och en av de mest betydande är bronsskulpturen av Herakles från 200 AD.

Andra sevärdheter och platser som är viktiga är : Bedesten, Sharapsa Inn, Citadellet i Alara, Kargi Inn, Andizli moskén, Suleymaniye moskén, Ehmedek och Leartes. Alanya museum ligger intill Kleopatrastranden och bredvid alla lägenheter i Alanya.

Taggar


Dela

CHATTA PÅ WHATSAPP!