Nordic Trust Homes
Alanya är en 70 km lång kuststad i södra Turkiet. Den längsta stranden heter Kleopatrastranden...
13
JULI

Vår Copacabana vid Medelhavet – Kleopatrastranden

Alanya är en 70 km lång kuststad i södra Turkiet. Den längsta stranden heter Kleopatrastranden och är känd över hela världen för sin vackra sand som är perfekt för volleyboll. Du kommer också se restauranger, caféer, hotell och nybyggda lägenheter på andra sida av vägen. Havet är kristallklart både i Centrum och utanför Alanya.

Kleopatrastranden är den längsta stranden i Alanya som sträcker sig från Damlatas-grottan och slutar vid Dinek med en längd på 2 km. Stranden har fått sitt namn efter den senaste hellenistiska drottningen av Egypten, Kleopatra. Enligt legenderna har romerske generalen Antony gett detta distrikt som en gåva till Kleopatra. Varje gång Kleopatra lämnade Egypten för att campa så stannade hon i Alanya och övernattade i borgen och simmade i vackra havet. Legenderna säger att hon gick till stranden via en tunnel.

Alanya

Kleopatrastranden är en blåflaggad strand i Alanya med dess gyllene strand, grunt hav och breda kust. För er som undrar, blåflaggad är ett system FFE (Foundation of Environmental Education) som analyserar vattnet på stranden och kollar om stranden uppfyller kriteriet för hygien. Om stranden och havet uppfyller dessa, så blir den stämplad av FFE med en blå flagga. FFE använder detta program framgångsrikt i 22 länder. Kleopatrastranden har uppfyllt alla kriterier enigt FFE och har varit stolta att äga den blåa flaggan i många år och därför blivit världskänt. När du kollar på havsbotten i glasögon så kan du se fiskar. Därför kommer miljontals turister och besöker den berömda Kleopatrastranden. Stranden är öppen för allmänheten men solstolar och parasoller måste man betala för. Varje 50 meter finns det små kiosker som serverar mat, dryck och glass. Förutom detta finns det många olika vattensporter och aktiviteter längst stranden så som Jet ski, Bananbåt, parasailing etc. Kleopatrastranden lockar turister under vintertid också och du kan se mänga turister som simmar runt i havet av denna vackra strand hela året runt. Vi rekommenderar att du sätter dig på stranden och ser den vackra solnedgången. Varje dag kan du se hundratals människor som njuter av den fantastiska solnedgången.

Dela

Om Blogg

Köpa lägenhet i Alanya, I den här bloggen kommer vi att guida dig - inte bara om att köpa fastighet i Turkiet, utan även ge fullständig information om regionen, så att du kan få din ultimata semester i Turkiet  

CHATTA PÅ WHATSAPP!