Nordic Trust Homes
Ett måste om du planerar att leva i Turkiet. Men vad är de vanligaste misstagen folk gör vid ansökan om Turkiskt uppehållstillstånd.
01
NOV

De vanligaste misstagen folk gör vid ansökan om Turkiskt uppehållstilstånd

En lista med de vanligaste misstagen:

1. Passets giltighetstid - Det är överraskande många människor som inte vet att deras pass måste vara giltigt en viss tid även efter det sökta uppehållstilståndets sista datum.

"Utlänningar som ansöker om uppehållstillstånd är skyldiga att ha ett pass eller en resehandling som är giltigt minst sextio dagar efter den tid som det begärda uppehållstillståndet gäller."

Till exempel om du vill ha 12 månaders uppehållstillstånd, behöver du 14 månaders giltighet på ditt pass.

2. Fel Försäkring - Om du är mellan 18-65 måste du ange en giltig sjukförsäkring som uppfyller kraven för att få Turkiskt uppehållstillstånd. Sjukförsäkring som inte uppfyller kraven kommer inte att accepteras. Dessa krav vet i regel de Turkiska försäkringsbolagen, fråga och jämför pris hos flera bolag.

3. Selfie - Ladda inte upp en selfie till din ansökan. Det kommer inte godtas. En biometrisk bild skall användas för ansökningsformuläret. De flesta fotobutiker kan lägga in din bild på ett usb minne som du sen kan överföra till datorn.

4. Ogiltigt Visa - Om du inte har ett giltigt visum eller har överskridit perioden för din viseringsfrihet kommer du inte att tillåtas att fortsätta med din ansökan om uppehållstillstånd och måste lämna landet. Först efter att du lagligt åter kommit in i landet, kommer du att tillåtas att fortsätta med din ansökan.

5. Lämna landet tidigt (före kortet är utfärdat) - Syftet är att sålla bort de utlänningar som kommer in i Turkiet med en giltig "engångs inresevisum", gör en ansökan om uppehållstillstånd och sedan åker tillbaka hem och väntar på uppehållskortet - Allvarligt! Gör det inte! Du kommer att skapa ett stort problem för din ansökan.

6. Göra ansökan i en annan stad - "Jag måste vänta så länge för ett möte i Istanbul"! Ja vi vet att det är väldigt upptaget i Istanbul och ansökningsprocessen är lång, men frestas inte att göra ansökan i en annan stad bara för att väntetiderna är mindre. (Nästan noll på vissa ställen) eftersom, såvida du inte har ett andra hem eller planerar att hyra i staden och bosätta dig där, det kommer inte att accepteras.

7. Inte ge korrekt information - Om du skickar fel e-post eller fel telefonnummer kan detta orsaka problem om migrationsenheten behöver nå dig. Om de inte kan kommunicera med dig, kan detta orsaka problem med din ansökan.

8. Inte hämta ut ditt uppehållstilstånd - När din ansökan har lämnats in kommer du få ett dokument som gör det möjligt att lämna landet i 15 dagar, och sen måste du tillbaka igen. När ditt tillstånd har utfärdats kommer du att få ett textmeddelande från PTT som informerar dig om att ditt tillstånd skickas till din hemadress för mottagande, eller finns att hämta hos PTT om du inte skulle vara hemma (en spårningskod kommer att skickas med detta meddelande) och bara du kan ta emot eller hämta tillståndet, inte en vän eller make.

9. Göra ansökan om uppehållstillstånd utanför Turkiet - Till dig som är otålig och vill försöka slippa köerna genom att boka möte från utsidan av Turkiet och i tid för ditt besök xxx månader bort, resa in i landet, tänk igen. När du ankommer Turkiet och ditt pass scannas kommer din ansökan att annulleras. Betyder att på dagen för ditt möte kommer du bli ombedd att göra en ny ansökan om uppehållstillstånd och boka en ny tid. Det finns ingen chans att lura systemet!

10. Fel tillståndstyp - Det finns olika tillstånd för olika ändamål. dvs gift med en Turk, vistas i landet som turist, student, ägare av egendom etc. Om du är osäker på vilken du ska ansöka, gå till migrationskontoret på din ort och fråga, eller sök information på deras hemsida. All information finns på flera språk på www.goc.gov.tr

Dela

Om Blogg

Köpa lägenhet i Alanya, I den här bloggen kommer vi att guida dig - inte bara om att köpa fastighet i Turkiet, utan även ge fullständig information om regionen, så att du kan få din ultimata semester i Turkiet  

CHATTA PÅ WHATSAPP!