Nordic Trust Homes
Från och med 29 oktober 2018 gäller nya viseringsbestämmelser för alla brittiska medborgare som reser till Turkiet
24
NOV

Nya visumbestämmelser för Turkiet.

Från och med 29 oktober 2018 gäller nya viseringsbestämmelser för alla brittiska medborgare som reser till Turkiet. Vare sig du reser till landet i affärer eller för nöjes skull, behöver du nu ordna ditt e-visum före resan, du kommer inte längre kunna köpa visum vid ankomst till flygplatsen.

Turkiets nya viseringskrav

Alla brittiska medborgare måste ha visum för att komma in i Turkiet. Det enda undantaget är de som reser till Turkiska hamnar med kryssningsfartyg som inte kommer uppehålla sig i landet längre än 72 timmar, de behöver inte visum. Den brittiska utrikesdepartementets hemsida har uppdaterat sin reseinformation och lagt till en varning om att endast söka visum via officiella kanaler och Republiken Turkiets e-Visa hemsida. Via internetsökning kommer ett antal obehöriga webbplatser upp. Som Storbritanniens utrikesdepartement varnar, "var försiktig med sådana webbplatser och företag, särskilt de som tillhandahåller andra tjänster mot extra avgifter, det har förekommit att obehöriga webbplatser har utfärdat falska e-visum " den officiella Turkiska e-visa ansökan är en enkel procedur i 3-steg på nätet och visum kostar 20 dollar per person. Visumet kan ansökas upp till 3 månader före ankomst i Turkiet och tillåter flera besök upp till totalt 90 dagar under en 180 dagars period. För att stanna mer än 3 månader, måste man ansöka om ett "Kortvarigt uppehållstillstånd", från Provincial Directorate of Migration Administration, antingen före eller under din vistelse i Turkiet. Mer information finns på Turkiska Inrikesministeriets webbsida.

Dela

Om Blogg

Köpa lägenhet i Alanya, I den här bloggen kommer vi att guida dig - inte bara om att köpa fastighet i Turkiet, utan även ge fullständig information om regionen, så att du kan få din ultimata semester i Turkiet  

CHATTA PÅ WHATSAPP!