Nordic Trust Homes
Amerikaner reser till Turkiet i större antal än någonsin tidigare - trots amerikanska regeringens varningar.
24
OKT

Trots varningar besöker fler amerikaner Turkiet

Bokningar för amerikanska medborgare som reser till Turkiet i år har en otrolig ökning med 214 procent jämfört med förra året, enligt branschkällor. Tack vare den kraftiga sänkningen av värdet på liran, upptäcker amerikanerna hur mycket de kan få för sina pengar i semesterorterna längs Turkiska Medelhavskusten.

Holidayz Travelzoo rapporterade en stor ökning i intresset för att resa till Turkiet den 24 juli när liran sjönk. Liran har stabiliserats nu, men antalet amerikanska besökare fortsätter att växa - trots varningarna från USA: s avdelningsdepartement.

Turkiets säkerhetsproblem har lockat mycket medial uppmärksamhet: 2016: s försök till statskup och ett krig i angränsande Syrien har inte haft särskilt gynnsam effekt på turistantalet. Situationen är återigen stabil, men i juni kom en ny varning från Washington före det turkiska presidentvalet: ett förslag om att "ompröva resor till Turkiet på grund av terrorism och godtyckliga kvarhållanden".

Men medan Turkiet får en "Level 3" -rådgivning från statsdepartementet, av en möjlig fyra, har Frankrike och Tyskland liknande varningar, och det verkar som att de flesta besökare tar varningarna med en nypa salt, så även amerikaner .

Trötta på att vänta på grönt ljus från sin regering, så bokar de ändå semester till Turkiet - hem till stränder, kultur, historia och otrolig mat. Turoperatörer säger att Turkiet är en "prisvärd lyx" för amerikanska besökare, som lockas av hur deras dollar räcker till femstjärniga hotell i Turkiet och mängder av fritidsaktiviteter under semester, för att inte tala om alla turkiska souvenirer de nu har råd med.

Totalt antal besökare i år väntas nå mer än 38 miljoner, en ökning med nästan 6 procent från 2017.

Dela

Om Blogg

Köpa lägenhet i Alanya, I den här bloggen kommer vi att guida dig - inte bara om att köpa fastighet i Turkiet, utan även ge fullständig information om regionen, så att du kan få din ultimata semester i Turkiet  

CHATTA PÅ WHATSAPP!