Nordic Trust Homes
Turkiskt medborgarskap för en fjärdedel av tidigare pris, enligt nya bestämmelser från 18 september 2018
08
OKT

Turkiskt medborgarskap nya bestämmelser 2018

Turkiet har sänkt investeringskriterierna för utlänningar att bli turkiska medborgare, i ett drag som förväntas fördubbla årlig fastighetsinvestering av utlänningar till omkring 10 miljarder dollar, enligt sektorns tjänstemän. Enligt en artikel i Reuters sänker Turkiet investeringsnivåerna för att bli berättigad till medborgarskap i landet, så att fastighetsköp och andra investeringar ökar som en av åtgärderna regeringen har vidtagit för att höja värdet på liran, som har fallit 40 procent i år.

Enligt nya regler kan utlänningar bli medborgare om de äger egendom värd 250 000 dollar i tre år, från ett tidigare värde på 1 miljon dollar, eller inlåning i Turkisk bank motsvarande 500 000 dollar i tre år, från det tidigare kravet på 3 miljoner dollar.

Minskningen av minimigränsen för att investera för medborgarskap förväntas dubbla fastighetsförsäljningen och ta in kontanter som annars skulle investeras i Grekland eller andra EU-länder, sade tjänstemän inom sektorn.

Utlänningar köpte fastigheter till ett värde av 4,6 miljarder dollar i fjol, med en stor andel av dem från Irak, Saudiarabien, Kuwait och Ryssland, enligt officiella uppgifter.

"Årlig försäljning på 10 miljarder dollar är inte ett orealistiskt mål, det kan uppnås i och med de nya reglerna" säger Feyzullah Yetgin på Real Estate Investment Association (GYODER).

Försäljningen av turkiska hus sjönk i augusti med 12,5 procent från förra året. Fastighetsinköp gjorda av utlänningar ökade dock cirka 130 procent, främst i Istanbul och semesterorten Antalya, visar statistik.

Turkiet har infört åtgärder för att ta itu med nedgången på bostadsmarknaden, inklusive sänkning av hypotekslånskurser från statliga långivare och rabatter av välkända fastighetsbolag.

"En medborgarskapsindustri har skapats nyligen, till exempel i Grekland och Portugal. I tävlingen mellan länderna om vilket som investerarna ska välja så kan det gå riktigt bra för Turkiet nu, säger Makbule Yonel Maya, chef för TSKB Real Estate Valuation.

Enligt de nya reglerna kan utlänningar kvalificera sig för Turkiskt medborgarskap om de uppfyller någon av en rad kriterier. Den kraftiga minskningen av det erforderliga valutavärdet gäller för fasta placeringar och bankinlåning samt för fastigheter och obligationsinnehav.

Mängden nödvändig fast kapitalinvestering reducerades till 500 000 USD från 2 miljoner USD och storleken på bankinlåningen sänktes till 500 000 USD från 3 miljoner USD, detta enligt officiellt beslut.

Det halverade också antalet anställda som en sökande måste anställa för att få Turkiskt medborgarskap, till 50 från 100.

Dela

Om Blogg

Köpa lägenhet i Alanya, I den här bloggen kommer vi att guida dig - inte bara om att köpa fastighet i Turkiet, utan även ge fullständig information om regionen, så att du kan få din ultimata semester i Turkiet  

CHATTA PÅ WHATSAPP!