Nordic Trust Homes
Det första man tänker när någon säger att de ska på semester i Turkiet är antagligen stränder, sol och shopping.
17
JAN

Vintersemestra i Turkiet

Det första man tänker när någon säger att de ska på semester i Turkiet är antagligen stränder, sol och shopping. En gissning är att bland det sista kommer vintersport!

Men det finns mycket mer i Turkiet än bara stränder och ett vinterbesök kommer definitivt ge dig ett nytt perspektiv på Turkiet och allt landet har att erbjuda.

Låt oss ta en titt på några Turkiska vinteraktiviteter.

Skidåkning

Kul för hela familjen, skidåkning ger en fantastisk adrenalinkick och är ett bra sätt att uppleva Turkiets vackra natur. Det finns en mängd olika ställen där man kan åka skidor i Turkiet ( även inomhus skidanläggningar) och oavsett din budget kan du njuta av denna roliga och äventyrliga sport. Oavsett om du är proffs eller nybörjare finns det något som passar, det finns en mängd skidorter med spektakulära skidbackar runt om i Turkiet.

Kolla in www.skiingturkey.com

Vandring

Även om det är så att vandra kan man göra året runt, är det något speciellt med vandring på vintern, erfarna vandrare säger att vintern lockar fram något speciellt i vandring. Och en vinter vandring runt Turkiet är något du utan tvekan kommer att njuta av, den vackra naturen är ännu vackrare och du har gott om vandringsleder att välja mellan. För veteraner, nybörjare eller grupper finns en mängd olika vandringsleder som passar så sätt i gång att planera, bra tips och idéer kan du finna på www.trekkinginturkey.com

Åka snowboard

Ett alternativ till skidåkning är snowboard, idealiskt för människor i alla åldrar och en rolig aktivitet för grupper av vänner och familjer. Kackarbergen finns i Svartahavsområdet i Turkiet och är en av de mest populära platser i hela Turkiet bland snowboardåare, och racing på sluttningarna av berget är något som ingen någonsin kommer att glömma.

Hästridning

Sapanca Lake är en populär plats för turridning under vintersäsongen, men det är långt ifrån den enda platsen i Turkiet som erbjuder denna fantastiska vinteraktivitet. Att till häst uppleva Turkiet under vintermånaderna kommer att ge dig en helt ny uppskattning för landet och ge dig fantastiska möjligheter till fotografering. Många ridcentra också ridkurser under vintern så om du har lust att prova ridning så är vintern en perfekt tid att starta.

Andra bra anledningar att besöka Turkiet vintertid

Bortsett från de fantastiska vinteraktiviteter som finns på Turkiets 18 skidanläggningar, vandringsleder och ridning, finns det en mängd andra skäl till varför vintern är den perfekta tiden att besöka Turkiet. Det är tystare och perfekt för människor som vill undvika folksamlingar, det är billigare och allts idealisk för människor som vill uppleva Turkiet till en lägre budget och det ger dig chansen att uppleva en helt ny sida till Turkiet.

Så varför inte ta en paus från stranden och prova Turkiet under vintern i stället? 

Dela

CHATTA PÅ WHATSAPP!