Nordic Trust Homes
Det finns massor att göra längs den turkosa kusten för utlänningar som besöker Turkiet, så låt oss titta på min topplista i detalj.
20
SEPT

Varför du bör besöka den Turkiska turkosa kusten!

Turkosa kusten (även känd som den Turkiska riveran) har definitivt inte brist på saker att göra eller platser att se och det finns många städer och byar i sydvästra Turkiet inklusive provinserna Antalya och Muğla. Det finns massor att göra längs den turkosa kusten för utlänningar som besöker Turkiet, så låt oss titta på min topplista i detalj.

Besöka ruinerna av mausoleum Maussollos!

I Halikarnassos eller för att ge dig ett mer modernt namn, Bodrum, finns denna härliga gamla ruin som är ett av de 7 underverken i den antika världen! Historiefantaster, konstnärer, blivande arkeologer och massor av andra kommer älska att uppleva den naturliga skönheten i detta antikens underverk. I Maussollos mausoleum erbjuds traditionella rundturer för turister men lika ofta ser du människor som på egen hand utforskar ruinerna och förundras över historian som platsen erbjuder.

Besök en strand som är också en nationalpark!

När en strand har inte bara den eftertraktade blå flagg statusen, utan också är officiellt erkänd som nationalpark, då vet du att det är ett snäpp bättre än resten. Det finns en mängd vackra stränder längs turkosa kusten, som Iztuzu och Mermerli stränderna för att bara nämna några, men den verkliga stjärnan bland turkosa kustens alla stränder är en 19 km lång sandstrand utanför staden Kalkan. Ofta kallas den helt enkelt Turquoise Coast Beach i folkmun, denna fantastiska stranden som är i stort sett orörd tack vare sin status som nationalpark. Denna ostörda oas av paradiset med sin frodig natur är den perfekta platsen att besöka om du letar efter en oförglömlig strand upplevelse.

Upplev hur det skulle vara att ha vingar!

Förväntar du dig att jag ska föreslå en båttur? Även om det är ett bra alternativ och verkligen rekommenderas det finns ett annat och mer ovanligt sätt att se sevärdheter längs turkosa kusten. Byn Öludeniz är ett måste besök längs kusten och där kan man få uppleva hur det är att flyga genom luften! Skärmflygning är populärt i många orter längs den Turkiska kusten och du behöver inte vara orolig, har du inte egen licens för skärmflygning så flyger du tillsammans med utbildad instruktör. Vare sig du söker en explosion av adrenalin eller bara vill se den underbara skönheten hos turkosa kusten från ett annat perspektiv, så är skärmflygning en utbredd aktivitet vem som helst kan njuta av.

Res tillbaka i tiden och upplev gammla tiders byliv!

Har du någonsin längtar efter att fly från liv och rörelse? Är du trött på folkvimmel och shopping i varuhus? Vill du ha lite lugn och ro för att koppla av och varva ner? Om du svarat ja på någon av ovanstående så packa din väska och leta reda på ditt pass! Längs den turkosa kusten finns många pittoreska och lugna byar som Adrasan och Çıralı som erbjuder en mer lugn och avslappnad miljö. Du kan ta dig tid att njuta av enklare saker och av stillheten. Det finns många dolda byar som dessa längs med kusten, så vem vet, du kanske kan finna ditt eget hemliga gömställe.

Ett annat av den antika världens underverk väntar!

Om du  inte är nöjd med bara ett, så finns ett annat av antikens 7 underverk för dig att besöka längs turkosa kusten! Artemistemplet var beläget nära den antika staden Efesos (som är en annan stor plats att besöka för fans av gamla ruiner) och kan i dag hittas nära staden Selçuk. Även om inte mycket av templet finns kvar så är ruinerna något du inte bör missa, Artemistemplet erbjuder vacker natur och en unik nästan andlig upplevelse som du måste vara där för att verkligen känna. Det finns också ett museum som rymmer många artefakter från templet, i närheten som du kan besöka.

Och det här är bara fem av alla de saker som du kan se och uppleva längs turkosa kusten, det finns så många att jag inte kan nämna dem alla, men om du vill uppleva några av Turkiets bästa och vackraste platser är det hit du ska åka!

Dela

CHATTA PÅ WHATSAPP!