Nordic Trust Homes
Om Alanya

Om Alanya

Köpa lägenheter i Alanya är en bra och givande affär.  Priserna är rimliga och de flesta fastigheter ligger bara några minuter från stranden. Alla lägenheter i Alanya ligger i ett komplex och alla komplex har en bostadsförening som sköter allt i komplexet. De flesta lägenheter i Alanya är byggda efter 2010 och de är modernt designade. Alanya, tidigare känt som Alaiye är en av de viktigaste turist städerna i Turkiet, ligger ca 138 km öster om Antalya. Alanya har nästan 400.000 invånare och är en av de största städerna i Turkiet. Staden har en lång historisk bakgrund, 20.000 före Kristus och har varit ett viktigt fäste för många imperier såsom Ptolemaic, bysantinska, Seldjukiska , Memluk och ottomanska imperiet.

Staden har upplevt sin guldålder under Seldjukiska sultanens tid, Alaaddin Keykubat. Under den tiden byggde han skeppsvarvet och det 33 meter höga röda tornet. Alaaddin Keykubats staty kan man se i den lilla parken som ligger i västra Alanya.

TURISM: Turismen i Alanya startade 1958 och ett historiskt arv gjorde Alanya till en populär turist destination under några decennier. 9 % av turismens intäkter i Turkiet kommer från Alanya och 30 % av alla fastighetsköp i Turkiet av utländska medborgare sker i Alanya

Turismen i Alanya växer varje år och allt fler 5-stjärniga hotell och bostäder byggs.

Om Alanya

Alanya har flera sevärdheter såsom: Alanya Castle (Kale), Röda tornet (Kizil Kule), Shipyard (Skeppsvarvet), Hamnen, Kleopatra stranden, Sultan Keykubat statyn, Syedra slott, Dimcay, Sapadere Kanyon, Dim Cave, Incekum stranden etc. 

Alanyas mest populära kaféer och restauranger: Harbour Restaurant, ,Red Tower Restaurant, Lokanta Su, Bistro Floyd, Kasikara Restaurant, Barcelona Restaurant, Marina Restaurant, Kolcuoglu Restaurant.

Alanyas med populära barer och clubbar: Summer Garden, James Dean, Club Havana, Club Hollywood, Club Istanbul, Latino Club, Bistro Bellman. Robin Hood Bar, Club Arena.

Alanya är en favorit destination för dem som gillar Jeep safari, skärmflygning, paragliding, dykning, båttur, strandfester, jakt och fiske etc.

På den nordöstra kanten av Medelhavet, är Alanya en populär hamn för kryssningar som förbinder Grekland, Egypten, Israel, Libanon, Syrien, Cypern och andra delar av Medelhavet.

Sjukvård i Alanya:

Turkiet har ett mycket professionellt sjukvårdssystem, det finns många privata sjukhus som tillhandahåller sjukvård med den senaste tekniken och medicinska utrustningen. Det finns tre stora privata sjukhus i Alanya som samarbetar med europeiska försäkringsbolag, Anadolu sjukhuset, Baskent sjukhus och Yasam sjukhus.

Alanya består av olika områden/distrikt såsom Avsallar, Konakli, Oba, Kestel, Mahmutlar, Kargicak och Gazipasa. Alla dessa områden utvecklas och varje område har sin egen konstruktions form. Tillexempel i Kestel och Kargicak får byggnaderna endast vara 5 våningar medan i Mahmutlar så kan byggnaderna vara 12 våningar. Dessa konstruktionsformer ger varje område en unik karaktär. Alla lägenheter i Alanya ligger oftast nära havet, medan villorna ligger lite längre bort. Vi på Nordic Trust Homes har all nödvändig information om alla dessa distrikt och kommer med glädje att hjälpa dig under visningsresan.

Att köpa fastighet i Alanya är en bra och givande affär. Priserna är rimliga och de flesta fastigheter ligger bara några minuter från stranden. Priserna på fastigheter i Alanya startar från 45.000 € och de flesta är belägna i komplex med gym, pool, bastu, vaktmästare etc. Det är nästan omöjligt att hitta sådana prisvärda och moderna lägenheter med fantastiska faciliteter i andra delar av Turkiet. Det finns flera fördelar med att köpa fastighet i Alanya: Du kan hyra ut din  lägenhet i Alanya  under tiden du inte har semester. Det är en enorm efterfrågan på daglig uthyrning samt uthyrning veckovis och månadsvis under säsongen.

Under en 22 veckors period kan du få 7 % av fastighetsvärdet.

Vi på Nordic Trust Homes har en “uthyrningstjänst” för en mycket rimlig avgift. För ytterligare information, vänligen kontakta oss.

De lyxiga lägenheterna kostar cirka 80.000 € och villorna cirka 130.000 €. Dessa lägenheter och villor ligger i komplex med fantastiska faciliteter som passar alla åldrar.

Gazipasa flygplats, som har öppnats upp för några år sedan har hjort Alanya till en mer populär destination. Flygplatsen har en enkel och bra förbindelse med Alanya och detta påverkade fastighetsmarknaden positivt. Värdet av fastigheterna i Alanya började stiga år efter år. Att köpa fastighet i Alanya blev mer lönsamt efter att Gazipasa flygplats öppnats upp. Flygplatsen ligger endast 39 km från Alanya Centrum och detta påverkar antal besökare på ett positivt sätt. Idag trafikeras flygplatsen av många internationella flygbolag och flera svenska charterbolag. Allt fler utländska medborgare har valt att investera i Alanya på grund av närhet till den nya flygplatsen.

Alanyas popularitet ökar även på grund av nya universitet och fakultet som öppnats upp i området. Många utländska och turkiska studenter föredrar att studera vid Akdeniz universitet. Varje år tillkommer nya fakultet i Alanya. Idag finns bland annat turism, teknik och företagsekonomi fakulteter i Alanya.

Alanya är en perfekt stad att leva i, med sitt kristallklara och blå hav, vackra strand, alla moderna lägenheter med stort utbud av faciliteter, fina restauranger, kända nattlivet och den historiska bakgrunden. På grund av alla dessa fördelar, beslutar många européer att köpa fastighet i Alanya.

Vi på Nordic Trust Homes skulle uppsatta om vi kunde hjälpa er att hitta en perfekt lägenhet i Alanya som uppfyller alla era kriterier och önskemål.

I nödsituationer har ni här nedan alla kontaktdetaljer till de Europeiska och Ryska konsulaten i Turkiet:

Sveriges konsulat
Address: Çankaya Mh. Cinnah Cd. No:7 Pk:06680 Çankaya/Ankara, 06680  Telephone: 0090-312- 455 4100

Norges konsulat
Address: Aziziye Mh., 06690 Ankara Telephone: 0090-312 -405 8010

Englands konsulat
Address: Çankaya Mh., 06680 Ankara Telephone0090-312- 455 3344

 Tyskland konsulat
Address: Remzi Oğuz Arık Mh., Atatürk Blv. No:114, 06690 Ankara Telephone: 0090-312- 455 5100

 Rysslands konsulat
Address: Aziziye Mh., 06690 Ankara Telephone: 0090-312- 439 2122

 Bosniens Konsulat
Adress: Turan Emeksiz Sok. Park Blokları B Blok No:3 D:9, Gaziosmanpaşa (Gop)/Ankara  Telephone: 0090-312- 427 3602

Har du frågor om den här sidan?
loader Sändning..
Hitta fastighet

Våra Kunder

Jari & Lotta K.
Vill tacka Nordic Trust Homes och alla som jobbar på Nordic Trust..
Läs mer

POPULÄR

 • Om Bodrum

  Om du letar efter en fastighet i Bodrum, så erbjuder Yalikavak olika storlekar och typer av fastigheter, allt från lägenheter till lyxiga villor i Bodrum.
 • Om Alanya

  Att köpa fastighet i Alanya är en bra och givande affär. Priserna är rimliga och de flesta fastigheter ligger bara några minuter från stranden.
 • Om Antalya

  Om du vill köpa lägenhet i Antalya så finns det två populära distrikt som heter Konyaalti Beach och Lara Beach där du kan hitta flera caféer, restauranger, affä
 • Om Side

  Om du letar efter att köpa fastighet i Turkiet för dig och din familj, så är Side den perfekta staden. Det är en mycket familjevänlig semester ort där du hitta
 • Om Istanbul

  Fastighetspriserna i Istanbul har aldrig varit prisvärda för investerare som idag. Istanbul är Turkiets största stad och erbjuder fantastiska och oändliga möjli
CHATTA PÅ WHATSAPP!